Зелена супа с нахут
за 4 порции, 45 мин
Кухня
08:51 - 06 Юни 2025
691

Продукти
3 глави лук – около 150 г
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин или олио
800 мл зеленчуков бульон
200 г нарязан спанак или друг зелен листен зеленчук
¼ връзка магданоз
260 г сварен и отцеден нахут – може от консерва
½ ч.л. смлян кориандър
сол и черен пипер
4 ч.л. заквасена сметана или кисело мляко
Приготвяне
Обелените лук и чесън се наситняват. Запържват се в 1 с.л. загрят зехтин или олио около 1 мин.
Сипва се 100 мл бульон, кипва и се задушава на тих огън около 5 мин. Прибавя се спанакът, кипва и къкри под капак 5 мин.
Добавят се наситненият магданоз и нахутът и кипва отново. Подправя се със сол, черен пипер, смления кориандър.
Гарнира се със заквасената сметана.