Зеленчукова супа с пилешки ньоки
за 4 порции, 45 мин

Продукти
1 филе пилешки гърди
1 ч.л. лимонова кора
сол и черен пипер
75 г течна сметана или прясно мляко
125 г грах
3-4 стръка пресен лук
2 стръка дръжкова целина
1 тиквичка
1 с.л. зехтин или олио
800 мл зеленчуков бульон
125 г спанак
Приготвяне
Пилешките гърди се нарязват на малки кубчета. Подправят се с лимоновата кора, сол и черен пипер. Прибавя се сметаната и се пасира. Слага се във фризера за 15 мин.
Пресният лук и целината се нарязват на тънки парченца напречно. Тиквичката се разполовява надлъжно и се нарязва на тънки филийки.
Загрява се зехтинът или олиото и се запържват заедно пресният лук, целината и тиквичката 1-2 мин. Сипва се бульонът, кипва и къкри 10 мин.
Слага се да заври около 1 л вода. Загребва се от пилешката смес с мокра чаена лъжичка и се пуска във врящата вода. Ньоките се варят около 15 мин.
Грахът и спанакът се прибавят в супата. Готви се 5 мин. и се подправя със сол и черен пипер.
Гарнира се с пилешките ньоки при поднасянето.