ЧНГ с Lupa.bg: Свински шницели с картофено песто пюре
за 4 порции, 70 мин
Продукти
500 г свинско филе (може да се замени с пилешко, пуешко)
сол и черен пипер
1 с.л. брашно
4 домата
2 с.л. зехтин или олио
400 г картофи
125 г жълто сирене – може кашкавал
100 мл прясно мляко
2 с.л. готово босилек песто
Приготвяне
Свинското месо се нарязва на 12 малки шницела – пържолки, овкусяват се със сол и черен пипер. Овалват се в брашното.
Всеки домат се нарязва на 4 дебели шайби.
Шницелите се запържват по 6 в загрято масло за 4 мин. от всяка страна.
В същата мазнина се запържват доматите по 1 мин. от всяка страна.
Обелените картофи се сваряват във вряща подсолена вода 20 мин.
Настъргва се жълтото сирене.
Подреждат се с редуване един върху друг по 4 шайби домати и 3 шницела и се забождат с шишче.
Подреждат се в тавичка, поръсват се със сиренето и се пекат в загрята фурна на 180 градуса 7-9 мин.
Картофите се намачкват и се разбъркват на пюре със загрятото прясно мляко и с босилек пестото. Гарнират се куличките шницели.