Гулаш с колбаси и царевица
за 4 порции, 30 мин
Продукти
1 малка глава лук
3 моркова
3 вида пресни колбаси по избор – по около 100-150 г
2 с.л. олио или зехтин
1 ч.л. захар
350 мл зеленчуков бульон
400 г смлени домати
3 с.л. доматено пюре
250 г царевица от консерва
сол и черен пипер
400 г шпецле или друга паста по избор
Приготвяне
Обеленият лук се наситнява. Обелените моркови се нарязват на малки кубчета.
Колбасите се нарязват на тънки колелца.
Лукът и морковите се запържват кратко в загрятото олио или зехтин. Поръсва се захарта и се карамелизира до светло кафяво с непрекъснато разбъркване.
Деглазира се със зеленчуковия бульон, доматите и доматеното пюре. като се оставя да заври.
Добавя се царевицата, подправя се със сол и черен пипер и се готви под капак на тих огън 15 мин.
Към края се слагат и колбасите.
Шпецлето се сварява ал денте във вряща подсолена вода. Отцежда се и се гарнира гулашът.