Гулаш с колбаси и царевица

за 4 порции, 30 мин

Кухня
08:50 - 01 Декември 2022
3687
Гулаш с колбаси и царевица

Продукти

1 малка глава лук

3 моркова

3 вида пресни колбаси по избор – по около 100-150 г

2 с.л. олио или зехтин

1 ч.л. захар

350 мл зеленчуков бульон

400 г смлени домати

3 с.л. доматено пюре

250 г царевица от консерва

сол и черен пипер

400 г шпецле или друга паста по избор

 

Приготвяне

Обеленият лук се наситнява. Обелените моркови се нарязват на малки кубчета.

Колбасите се нарязват на тънки колелца.

Лукът и морковите се запържват кратко в загрятото олио или зехтин. Поръсва се захарта и се карамелизира до светло кафяво с непрекъснато разбъркване.

Деглазира се със зеленчуковия бульон, доматите и доматеното пюре. като се оставя да заври.

Добавя се царевицата, подправя се със сол и черен пипер и се готви под капак на тих огън 15 мин.

Към края се слагат и колбасите.

Шпецлето се сварява ал денте във вряща подсолена вода. Отцежда се и се гарнира гулашът.