Картофена салата с пушена риба

за 4 порции, 50 мин

Кухня
10:47 - 22 Март 2023
3503
Картофена салата с пушена риба

Продукти

750 г картофи

1 глава лук

125 мл зеленчуков бульон

сол и бял пипер

50 г зелена салата

4 с.л. наситнени различни пресни билки по избор

1-2 с.л. каперси или нарязани зелени маслини

2-3 с.л. оцет

3-4 с.л. зехтин или олио

200 г пушена сьомга

 

Приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода около 20 мин.

Обеленият лук се наситнява.

Кипва се с бульона и къкри 2-3 мин. Заливат се горещите нарязани на филийки картофи. Подправя се със сол и черен пипер.

Добавят се лукът, накъсаната зелена салата, билките и каперсите.

Смесват се оцетът, зехтинът, сол, черен пипер и се залива салатата.

Гарнира се с пушената сьомга на ленти.

Сьомгата може да се замени с друга пушена или маринована риба