Кюфтенца с паста в паприкаш сос

за 4 порции, 40 мин

Кухня
08:49 - 08 Декември 2022
2464
Кюфтенца с паста в паприкаш сос

Продукти

250 г кайма по избор

400 г пене или друга паста

4 с.л. наситнен магданоз

1 филия хляб

2 яйца

1 ч.л. горчица

сол и черен пипер

1 глава лук

2 скилидки чесън

1-2 червени чушки – около 150 г

1 люто чушле по желание

1 с.л. зехтин или олио

1 ч.л. доматено пюре

300 г смлени, пасирани домати

½ ч.л. червен пипер

50 г жълто сирене по избор – например кашкавал

 

Приготвяне

Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода и се отцежда. Хлябът се накисва във вода.

Омесва се каймата с изстискания хляб, наситнения магданоз, яйцата, горчицата, сол и черен пипер.

Оформят се малки кюфтенца, сваряват се в подсолена вода за около 6 мин. на слаб огън и се изваждат.

Наситняват се обелените лук и чесън. Червените чушки се нарязват на кубчета, лютото чушле на пръстенчета. Всичко се запържва леко в загретия зехтин.

Добавя се доматената паста, разбърква се и се сипват пасираните домати. Готви се 5-10 мин., подправя се със сол, черен и червен пипер.

Слагат се кюфтенцата в соса и се смесва с пастата. Поръсва се с настърганото жълто сирене.

 

Кюфтенцата вместо да се варят, може да се изпържат.