Панирани свински шницели с корнфлейкс (с къри и кока кола)
за 4 порции, 50 мин
Продукти
1 глава лук
2 с.л. олио
½ ч.л. къри на прах
150 мл кока кола
400 г домати на парченца – моце от консерва
сол и черен пипер
4 свински шницела (тънки пържоли без кост) - по около 150 г
150 г корнфлейкс
3 с.л. брашно
2 яйца
2 с.л. течна готварска сметана или прясно мляко
3 с.л. масло
Приготвяне
Обеленият наситнен лук се запържва кратко в загрятото олио. Поръсва се с кърито и се разбърква. Прибавят се кока колата и доматите. Подправя се със сол и къкри под капак на тих огън 15 мин.
Шницелите се начукват леко между прозрачно фолио. Подправят се от двете страни със сол и черен пипер.
Корфлейксът се натрошава на по-малки люспи. Яйцата се разбъркват с вилица със сметаната и малко сол.
Шницелите се овалват първо в брашното и се изтръскват. Потапят се в яйчената смес. Накрая се овалват в корхфлейкса, като се притиска да полепне навсякъде.
Панираните шницели се изпържват в загрятото масло от двете страни по 4 мин. на средна температура, като се поливат с маслото. Отцеждат се върху кухненска хартия.
Доматеният къри сос се пасира и се поднася към шницелите.