Паста с мариновани лукчет а и грах

за 4 порции, 15 мин

Кухня
10:10 - 15 Ноември 2022
1734
Паста с мариновани лукчета и грах

Продукти

400 г фарфале или друг вид паста по избор

2 с.л. зехтин

сол и черен пипер

2 с.л. доматено пюре

1 ч.л. захар

80 г изцеден маринован дребен лук от бурканче или бързо домашно приготвен с бял балсамов или ябълков оцет и сол на вкус

250 г пасирани домати

150 мл течна готварска сметана

1-2 с.л. наситнен магданоз

150 г грах

 

Приготвяне

Слага се да кипне подсолена вода за пастата.

Загрява се леко зехтинът и се разбъркват в него доматеното пюре, захарта и лукчетата за 30 сек.

Добавят се пасираните домати и сметаната. Подправя се със сол и бял пипер.

Готви се няколко минути на средна температура докато леко се сгъсти, като се разбърква няколко пъти.

Пастата се изсипва във врящата вода и се сварява ал денте.

Няколко минути преди края на варенето на пастата се добавя грахът.

Отцежда се и се разбърква в доматения сос с лукчетата. Поръсва се с магданоза.