Печена тиква с моцарела в хлебче (Италия стил)

за 4 порции, 10 мин

Кухня
23:47 - 26 Ноември 2023
4834
Печена тиква с моцарела в хлебче (Италия стил)

Продукти

4 малки хлебчета чабата или друг хляб по избор

4 листа зелена салата

300 г тиква – обелена и почистена от семките

1 топка моцарела (може да се замени с около 125 г бяло саламурено сирене)

2 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

12 стръкчета майорана или друга билка

 

Приготвяне

Хлебчетата се разполовяват, но не до края – само да се отворят.

Слагат се върху долната част на хляба листата зелена зелата.

Тиквата се нарязва на филийки. Слага се в тава с хартия за печене. Моцарелата се нарязва на тънки филийки и се подреждат върху тиквата.

Поръсва се с листенцата на 4 стръкчета майорана. Полива се със зехтина. Поръсва се със сол и черен пипер.

Пече се под грила на фурната или под горния обикновен реотан 3-4 мин.

Запечената тиква с моцарела се разпределя в хляба върху зелената салата. Гарнира се с останалите стръкчета майорана.