Пилешки шишчета с портокали (в пиперена марината с канела)

за 2 порции, 75 мин

Кухня
06:31 - 02 Септември 2023
3219
Пилешки шишчета с портокали (в пиперена марината с канела)

Продукти

200 г филе пилешки гърди

1 глава червен лук

1 скилидка чесън

3 портокала

2 клонки мащерка

1 ч.л. червен пипер

1 щипка канела

сол и черен пипер

40 г рукола

100 г чери домати

2 с.л. зехтин или олио

 

Приготвяне

Подсушеното пилешко филе се нарязва по дължина на ленти с ширина около 1 см. Нанизват се по дължина на 4 дървени шишчета.

Обелените лук и чесън се наситняват. Обелват се с нож 2 портокала до плодовата част. Изрязват се филетата от ципите. Изцежда се сокът на третия портокал.

Разбъркват се наситнената мащерка, червеният пипер, канелата, чесънът, лукът, сол, черен пипер и портокаловият сок. Заливат се пилешките шишчета и се оставят да се мариноват около 20 мин. Отцеждат се от маринатата.

Загрява се 1 с.л. зехтин или олио и се сипва маринатата. Ври докато намалее наполовина. Оставя се да изстине.

Пилешките шишчета се изпържват в останалия загрят зехтин или олио от всички страни за 6 мин.

Гарнират се с руколата, разполовените чери домати и портокаловите филета. Полива се със соса от маринатата.