Пилешко с гъби , ориз и крем сирене
за 4 порции, 20 мин
Продукти
200 г ориз
500 г гъби
600 г филе пилешки гърди
1 стрък пресен лук
2 с.л. зехтин или олио
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 клонка розмарин
150 мл прясно мляко
150 г крем сирене
1-2 с.л. балсамов оцет
сол и черен пипер
Приготвяне
Оризът се сварява за 8-10 мин. Гъбите се нарязват едро според големината. Пилешкото филе се нарязва на ивици. Пресният лук се нарязва косо на малки пръстени.
Загрява се 1 с.л. зехтин или олио и се запържва пилешкото на средно огън 5 мин. Изважда се от тигана.
Обеленият лук и чесън се наситняват. Добавя се останалият зехтин или олио в същия тиган и се запържват с розмарина около 2 мин. на средна температура. Прибавят се гъбите и се пържи още 5 мин.
Добавят се прясното мляко и крем сиренето и се разбърква. Къкри 2 мин. Подправя се с балсамовия оцет, сол и черен пипер.
Пилешкото и оризът се слагат в соса и се загрява 1-2 мин. Поръсва се с пресния лук.