Пилешко с гъби , ориз и крем сирене

за 4 порции, 20 мин

Кухня
08:50 - 24 Юли 2023
3957
Пилешко с гъби, ориз и крем сирене

Продукти

200 г ориз

500 г гъби

600 г филе пилешки гърди

1 стрък пресен лук

2 с.л. зехтин или олио

1 глава лук

1 скилидка чесън

1 клонка розмарин

150 мл прясно мляко

150 г крем сирене

1-2 с.л. балсамов оцет

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Оризът се сварява за 8-10 мин. Гъбите се нарязват едро според големината. Пилешкото филе се нарязва на ивици. Пресният лук се нарязва косо на малки пръстени.

Загрява се 1 с.л. зехтин или олио и се запържва пилешкото на средно огън 5 мин. Изважда се от тигана.

Обеленият лук и чесън се наситняват. Добавя се останалият зехтин или олио в същия тиган и се запържват с розмарина около 2 мин. на средна температура. Прибавят се гъбите и се пържи още 5 мин.

Добавят се прясното мляко и крем сиренето и се разбърква. Къкри 2 мин. Подправя се с балсамовия оцет, сол и черен пипер.

Пилешкото и оризът се слагат в соса и се загрява 1-2 мин. Поръсва се с пресния лук.