Празнични хватки с Lupa.bg: Печене върху сол

Кухня
07:35 - 20 Декември 2022
2309
Празнични хватки с Lupa.bg: Печене върху сол

Печенето върху или в сол е отлична стара техника с перфектен резултат.

Може да се пече всичко – месо, риба, цели твърди зеленчуци като картофи, лук.

Единственото, което е важно да се спазва, е това което се пече, да бъде идеално подсушено. За да не навлезе солта и да пресоли продукта.

Тайната на отличния вкус при печенето върху сол или чрез затрупване със сол се крие в свойството на солта да разпределя равномерно температурата.

Резултатът е сочност, а в същото време хрупкава коричка. Обикновено се пекат цели парчета месо, цяло пиле, цели риби.

В следващата рецепта предлагаме нещо празнично по-необичайно – пържоли върху сол, а към тях печени батати също върху сол.