Празнични хватки с Lupa.bg: Печене върху сол
                                            Кухня
                                        
                                        
                                            07:35 - 20 Декември 2022                                        
                                                                                                            
                                        2900
                                    
                                                                     
                                
                                Печенето върху или в сол е отлична стара техника с перфектен резултат.
Може да се пече всичко – месо, риба, цели твърди зеленчуци като картофи, лук.
Единственото, което е важно да се спазва, е това което се пече, да бъде идеално подсушено. За да не навлезе солта и да пресоли продукта.
Тайната на отличния вкус при печенето върху сол или чрез затрупване със сол се крие в свойството на солта да разпределя равномерно температурата.
Резултатът е сочност, а в същото време хрупкава коричка. Обикновено се пекат цели парчета месо, цяло пиле, цели риби.
В следващата рецепта предлагаме нещо празнично по-необичайно – пържоли върху сол, а към тях печени батати също върху сол.


 
            
 
                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    