Пуешки шницели с прасковена салца
за 2 порции, 20 мин
Кухня
08:48 - 20 Август 2022
3521
Продукти
2 пуешки шницела по около 160 г – от пуешки гърди
1 голяма праскова
1 краставица
4 стръка копър
2 с.л. бял балсамов оцет или ябълков
сол, черен пипер, едър лют червен пипер
3 с.л. зехтин или олио
Приготвяне
Прасковата и краставицата се нарязват на малки кубчета и се смесват. Копърът се наситнява.
Разбива се оцетът със сол, черен пипер, лют червен пипер и 2 с.л. зехтин или олио.
Заливат се прасковите и краставиците, разбърква се и се поръсва с копъра.
Пуешките шницели се подправят със сол и черен пипер.
Загрява се останалата мазнина и се изпържват от всяка страна за 2 мин.
Месото се гарнира с прасковената салца.
По същия начин се приготвят шницели от пилешко месо или филе риба.