Пуешки шницели с прасковена салца

за 2 порции, 20 мин

Кухня
08:48 - 20 Август 2022
3521
Пуешки шницели с прасковена салца

Продукти

2 пуешки шницела по около 160 г – от пуешки гърди

1 голяма праскова

1 краставица

4 стръка копър

2 с.л. бял балсамов оцет или ябълков

сол, черен пипер, едър лют червен пипер

3 с.л. зехтин или олио

Приготвяне

Прасковата и краставицата се нарязват на малки кубчета и се смесват. Копърът се наситнява.

Разбива се оцетът със сол, черен пипер, лют червен пипер и 2 с.л. зехтин или олио.

Заливат се  прасковите и краставиците, разбърква се и се поръсва с копъра.

Пуешките шницели се подправят със сол и черен пипер.

Загрява се останалата мазнина и се изпържват от всяка страна за 2 мин.

Месото се гарнира с прасковената салца.

 

По същия начин се приготвят шницели от пилешко месо или филе риба.