Риба със сметаново зеле
за 2 порции, 50 мин
Продукти
1 глава лук
300 г прясно бяло зеле
2 с.л. олио или зехтин
½ ч.л. кимион на зърна
125 мл зеленчуков бульон
2 филета риба по избор по около 160 г
сол, черен и бял пипер
4 стръка копър
3 с.л. заквасена сметана
Приготвяне
Обеленият лук се нарязва на тънки ивици. Почистеното зеле се нарязва на тънки ленти.
Лукът се запържва с кимиона в 1 с.л. загрято олио или зехтин около 1 мин. на средна температура. Прибавя се зелето и се готви още 3 мин. Сипва се бульонът, кипва и се готви 8-10 мин. на средна температура.
Подсушената риба се овкусява със сол и бял пипер. Изпържва се в останалото загрято олио или зехтин от всяка страна по 3 мин.
Разбърква се сметаната в зелето. Подправя се със сол и черен пипер. Слага се рибата върху зелето и се поръсва с наситнения копър.