Риба със сметаново зеле

за 2 порции, 50 мин

Кухня
09:35 - 20 Август 2023
4448
Риба със сметаново зеле

Продукти

1 глава лук

300 г прясно бяло зеле

2 с.л. олио или зехтин

½ ч.л. кимион на зърна

125 мл зеленчуков бульон

2 филета риба по избор по около 160 г

сол, черен и бял пипер

4 стръка копър

3 с.л. заквасена сметана

 

Приготвяне

Обеленият лук се нарязва на тънки ивици. Почистеното зеле се нарязва на тънки ленти.

Лукът се запържва с кимиона в 1 с.л. загрято олио или зехтин около 1 мин. на средна температура. Прибавя се зелето и се готви още 3 мин. Сипва се бульонът, кипва и се готви 8-10 мин. на средна температура.

Подсушената риба се овкусява със сол и бял пипер. Изпържва се в останалото загрято олио или зехтин от всяка страна по 3 мин.

Разбърква се сметаната в зелето. Подправя се със сол и черен пипер. Слага се рибата върху зелето и се поръсва с наситнения копър.