Якитори пилешки шишчета

за 4 броя, 40 мин

Кухня
10:05 - 28 Януари 2025
1076
Якитори пилешки шишчета

Продукти

500 г пилешко месо от бут

2 стръка пресен лук – по-едри

2 с.л. мирин - оризово вино, или саке, или бяло вино

80 мл пилешки бульон

125 мл соев сос

20 г захар

 

Приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на 12 кубчета около 2 см.

Бялата и светлозелената част на пресния лук – без зелените пера, се нарязват на по 4 парчета – общо 8.

Смесват се пилешкият бульон, соевият сос и захарта и се кипва. Оставя се да къкри докато се посгъсти. Подправя се с мирина.

Нанизват се шишчета от по 3 парчета месо и 2 парчета лук.

Потапят се в соса и се мариноват 10 мин.

Отцеждат се и се пекат на скара или тиган 7 мин. с обръщане до златисто кафяво.