Закуска по испански: Чоризо с картофи и печени чушки

за 2 порции, 25 мин

Кухня
06:50 - 16 Март 2022
3709
Закуска по испански: Чоризо с картофи и печени чушки

Продукти

80 г чоризо или друг колбас по избор

3 с.л. зехтин или олио

400 г картофи

80 г печени и обелени чушки

3 яйца

сол и черен пипер

1 с.л. наситнен магданоз

 

Приготвяне

Чоризото се нарязва на кръгчета с дебелина ½ см. Запържва се в загретия зехтин или олио до златисто. Колбасът се изважда от тигана.

В същата мазнина се изпържват картофите, нарязани на филийки.

Печените чушки се нарязват на ленти.

Яйцата се разбиват със сол и черен пипер. Изливат се върху картофите.

Отгоре се подреждат чушките и чоризото.

Запържва се на котлона докато се стегнат леко яйцата. Поръсва се с наситнения магданоз.