Закуска по испански: Чоризо с картофи и печени чушки
за 2 порции, 25 мин
Кухня
06:50 - 16 Март 2022
4221
Продукти
80 г чоризо или друг колбас по избор
3 с.л. зехтин или олио
400 г картофи
80 г печени и обелени чушки
3 яйца
сол и черен пипер
1 с.л. наситнен магданоз
Приготвяне
Чоризото се нарязва на кръгчета с дебелина ½ см. Запържва се в загретия зехтин или олио до златисто. Колбасът се изважда от тигана.
В същата мазнина се изпържват картофите, нарязани на филийки.
Печените чушки се нарязват на ленти.
Яйцата се разбиват със сол и черен пипер. Изливат се върху картофите.
Отгоре се подреждат чушките и чоризото.
Запържва се на котлона докато се стегнат леко яйцата. Поръсва се с наситнения магданоз.