Закуска по вегански: Авокадо в кефир с грозде, банан и чия

за 2 порции, 15 мин

Кухня
06:48 - 16 Март 2022
2409
Закуска по вегански: Авокадо в кефир с грозде, банан и чия

Продукти

6 листа зелена салата

1 банан

1 авокадо

150 г бяло грозде без семки

200 мл кефир

2 с.л. чия

 

Приготвяне

Зелената салата се накъсва едро.

Обеленият банан се нарязва на кръгчета.

Изважда се авокадото от кората и се нарязва на филийки или кубчета.

Оставят се настрана 10 зърна грозде като се разполовяват.

Останалите гроздови зърна, авокадото и бананът - без няколко кръгчета, се пасират с кефира.

Разпределя се в 2 купички или чаши, гарнира се с грозде и банан и се поръсва със семената чия.