Зеленчукови спагети с киселец
за 4 порции, 45 мин
Продукти
1-2 червени чушки – около 200 г
1-2 жълти, оранжеви или зелени чушки – около 200 г
2 моркова – около 150 г
300 г броколи
12 жълти, червени или микс чери домати
½ връзка магданоз
около 20 г киселец
3 стръка пресен лук
300 г спагети или друга паста по избор
4 с.л. зехтин
1 ч.л. лимонов сок
сол и черен пипер
Приготвяне
Чушките се изпичат и се обелват, нарязват се на фини ленти.
Морковите се нарязват на тънки шайби. Броколите се разделят на малки розички. Чери доматите се разполовяват.
Магданозът и киселецът се нарязват едро. Пресният лук се нарязва на пръстенчета.
Спагетите се сваряват ал денте във вряща подсолена вода. Около 4 мин. преди края на варенето се добавят броколите и морковите да се бланшират до леко омекване, но да останат хрупкави.
Отцеждат се спагетите и зеленчуците. Добавят се печените чушки, чери доматите, киселецът, магданозът, пресният лук и се разбърква.
Подправя се със сол, черен пипер, лимоновия сок и зехтина.