Царевична супа с чушки и сирене

за 2 порции, 30 мин

Кухня
11:20 - 05 Юни 2019
5306
Царевична супа с чушки и сирене

Продукти

3 едри жълти чушки или друг цвят - около 600 г

500 мл зеленчуков бульон

50 г царевичен грис

1 клонка розмарин

2 глави лук

1 скилидка чесън

2 с.л. зехтин или олио

50 г бяло саламурено сирене

2 клонки босилек

сол, черен пипер и червен пипер на вкус

 

Приготвяне

Почистените чушки от семето се нарязват на тънки ленти.

Бульонът се кипва, добавя се царевичният грис с разбъркване.

Слагат се клонката розмарин и половината чушки.

Оставя се да заври и се готви под капак на слаб огън около 12 мин., като се разбърква от време на време.

Обелените лук и чесън се нарязват на дребно. Запържват се в загрятата мазнина заедно с останалите чушки - 1 мин. Задушава се под капак около 8 мин.

Изважда се клонката розмарин и супата се пасира.

Подправя се със сол, черен пипер и червен пипер.

Гарнира се със задушените чушки, с натрошеното бяло сирене и с листенцата босилек.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.