Царевична супа с чушки и сирене
за 2 порции, 30 мин
Продукти
3 едри жълти чушки или друг цвят - около 600 г
500 мл зеленчуков бульон
50 г царевичен грис
1 клонка розмарин
2 глави лук
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин или олио
50 г бяло саламурено сирене
2 клонки босилек
сол, черен пипер и червен пипер на вкус
Приготвяне
Почистените чушки от семето се нарязват на тънки ленти.
Бульонът се кипва, добавя се царевичният грис с разбъркване.
Слагат се клонката розмарин и половината чушки.
Оставя се да заври и се готви под капак на слаб огън около 12 мин., като се разбърква от време на време.
Обелените лук и чесън се нарязват на дребно. Запържват се в загрятата мазнина заедно с останалите чушки - 1 мин. Задушава се под капак около 8 мин.
Изважда се клонката розмарин и супата се пасира.
Подправя се със сол, черен пипер и червен пипер.
Гарнира се със задушените чушки, с натрошеното бяло сирене и с листенцата босилек.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.