ДСБ не оттегли подкрепата си от ген. Атанасов, остава лидер

Тъмносинята партия остава в опозиция, продължават с ПП срещу Борисов

Топ
15:42 - 17 Юни 2024
1962
ДСБ не оттегли подкрепата си от ген. Атанасов, остава лидер

Националното ръководство на „Демократи за силна България” изпрати решенията си от проведено събрание на 17 юни. Оттам заявяват, че отчитат загубата на подкрепа на коалицията на изминалите избори. ДСБ подчертаха, че дават мандат на Атанас Атанасов да продължи разговорите с партньорите им от ПП, както и че се обявяват като „решителна опозиция срещу всеки опит за връщане назад към порочните практики и модела на Борисовата държава”.

Вижте цялата позиция:

„Отчитаме сериозната загуба на подкрепа на коалиция „ Продължаваме Промяната – Демократична България” на отминалите парламентарни избори. На фона на рекордно ниската избирателна активност, това е явен сигнал, че сме изправили избирателите си пред труден избор. Вината за това е наша. Допуснали сме да бъде нарушен диалогът с нашите поддръжници, който винаги е бил най-голямата ни сила. Сега се нуждаем от откровеност и висока степен на критичност, за да потърсим пътя как да продължим напред. Ще положим всички усилия в тази посока.

Националното ръководство на „Демократи за силна България”, като оценява резултатите от изборите, дава мандат и доверие на председателя на партията Атанас Атанасов да продължи разговорите в рамките на „Демократична България” и партньорите ни от „Продължаваме Промяната” за създаване на условия за успешна работа в рамките на новото Народно събрание. Националното ръководство свиква Изпълнителен съвет на ДСБ на 6 юли 2024 г. , на който да бъде обсъдено насрочване и провеждане на Национално събрание.

 Съобразявайки се с волята на избирателите, ДСБ, като част от коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България” , ще бъде решителна опозиция срещу всеки опит за връщане назад към порочните практики и модела на Борисовата държава”, посочват още в позицията си.