Киш с тиквички, чушки, зелен фасул и сирене

за 6 порции, 90 мин

Кухня
13:13 - 11 Август 2019
5194
Киш с тиквички, чушки, зелен фасул и сирене

Продукти

За тестото:

300 г брашно

5 клонки мащерка

½ ч.л. сол

2 жълтъка

180 г студено масло

За плънката:

250 г зелен фасул

200 г зелени чушки

150 г тиквички

3 клонки чубрица или риган

1 скилидка чесън

200 г бяло саламурено сирене или извара

200 г заквасена сметана (може да се замени с изцедено кисело мляко)

4 яйца

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Брашното се смесва с листенцата мащерка и солта. Омесва се тесто с жълтъците и маслото на парченца.

Оформя се на топка, завива се в прозрачно фолио и се слага в хладилника за 45 мин.

Почистеният зелен фасул се бланшира във вряща подсолена вода 8-10 мин. Изплаква се под студена вода и се отцежда.

Чушките се нарязват на ленти, тиквичките на тънки кръгчета. Чесънът и чубрицата се наситняват.

Тестото се разточва на кръг и се слага в намазнена тавичка, като се покрива цялата отвътре. Слага се в хладилника за 15 мин.

Натрошеното сирене се смесва със заквасената сметана, яйцата, чесъна, чубрицата, сол и черен пипер.

Добавят се зеленият фасул, чушките и тиквичките и се разбърква.

Сместа се разстила в кората. Пече се в загрята фурна на 180 градуса 35-45 мин.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти "Доматена супа в 6 пресни билкови варианта" и "Новият хит: Динена туршия".