Киви конфитюр с ябълки и орехи
за 5 бурканчета по 500 мл
                                            Кухня
                                        
                                        
                                            09:21 - 22 Февруари 2024                                        
                                                                                                            
                                        4809
                                    
                                                                     
                                
                                Продукти
750 г киви
750 г ябълки
50 г орехови ядки
1 лимон на сок
500 желираща захар
Приготвяне
Орехите се нарязват и се запичат на сух тиган около 1 мин.
Кивито се обелва и се пюрира или се нарязва на малки парченца.
Ябълките се обелват, изчистват се от семето и се нарязват на дребни кубчета.
Смесват се в тенджера кивитото, ябълките, орехите, лимоновият сок и желиращата захар.
Слага се да заври бавно на тих огън с разбъркване. Вари се 4 мин. след кипването с разбъркване.
Горещата смес се пълни в бурканчета и се затварят плътно. Обръща се върху капачките за 10 мин.
 
            
 
                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    