Млечна супа с шунка, спанак и яйца

за 2 порции, 30 мин

Кухня
10:24 - 03 Юни 2019
3457
Млечна супа с шунка, спанак и яйца

Продукти

40 г спанак

50 г варена шунка

1 малка глава лук

1 скилидка чесън

2 с.л. зехтин или олио

6 с.л. заквасена сметана (може да се замени с изцедено кисело мляко)

100 мл прясно мляко

сол и черен пипер

2 яйца

 

Приготвяне

Шунката се нарязва на тънки ленти.

Обелените лук и чесън се наситняват.

Загрява се мазнината и се запържват заедно лукът, чесънът и шунката на средна температура около 4 мин.

Прибавят се заквасената сметана и прясното мляко. Леко се кипва и се добавя спанакът само да се слегне.

Чукват се яйцата и се готви, без да кипва силно около 5 мин.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.