Млечна супа с шунка, спанак и яйца
за 2 порции, 30 мин
Кухня
10:24 - 03 Юни 2019
3457
Продукти
40 г спанак
50 г варена шунка
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин или олио
6 с.л. заквасена сметана (може да се замени с изцедено кисело мляко)
100 мл прясно мляко
сол и черен пипер
2 яйца
Приготвяне
Шунката се нарязва на тънки ленти.
Обелените лук и чесън се наситняват.
Загрява се мазнината и се запържват заедно лукът, чесънът и шунката на средна температура около 4 мин.
Прибавят се заквасената сметана и прясното мляко. Леко се кипва и се добавя спанакът само да се слегне.
Чукват се яйцата и се готви, без да кипва силно около 5 мин.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.