Пълнена салата с пилешко и зелен фасул

за 4 порции, 30 мин

Кухня
13:21 - 11 Август 2019
1105
Пълнена салата с пилешко и зелен фасул

Продукти

60 г зелен фасул

200 г филе пилешки гърди

2 скилидки чесън

1 чили чушле

8 едри листа зелена салата

2 с.л. печени фъстъци

1 с.л. зехтин или олио

1 ч.л. кафява захар

3 с.л. зеленчуков бульон

3 с.л. соев сос

 

Приготвяне

Чесънът и чили чушлето без семките се наситняват.

Почистеният зелен фасул се нарязва на парченца 1 см.

Фъстъците се нарязват на едро.

Пилешкото се нарязва на малки парченца.

В загретия зехтин се запържват няколко секунди чесънът и чилито.

Добавят се пилешкото и зеленият фасул и се запържва всичко с разбъркване 4-5 мин.

Прибавят се захарта, зеленчуковият бульон, фъстъците, соевият сос и се готви още 1-2 мин.

Пълнят се със сместа листата зелена салта.

Може да се поднесе с доматен сос.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти "Доматена супа в 6 пресни билкови варианта" и "Новият хит: Динена туршия".