Пълнена салата с пилешко и зелен фасул
за 4 порции, 30 мин
Продукти
60 г зелен фасул
200 г филе пилешки гърди
2 скилидки чесън
1 чили чушле
8 едри листа зелена салата
2 с.л. печени фъстъци
1 с.л. зехтин или олио
1 ч.л. кафява захар
3 с.л. зеленчуков бульон
3 с.л. соев сос
Приготвяне
Чесънът и чили чушлето без семките се наситняват.
Почистеният зелен фасул се нарязва на парченца 1 см.
Фъстъците се нарязват на едро.
Пилешкото се нарязва на малки парченца.
В загретия зехтин се запържват няколко секунди чесънът и чилито.
Добавят се пилешкото и зеленият фасул и се запържва всичко с разбъркване 4-5 мин.
Прибавят се захарта, зеленчуковият бульон, фъстъците, соевият сос и се готви още 1-2 мин.
Пълнят се със сместа листата зелена салта.
Може да се поднесе с доматен сос.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти "Доматена супа в 6 пресни билкови варианта" и "Новият хит: Динена туршия".