Панирани пръжки (шарено свинско) с корнфлейкс
за 4 порции, 20 мин
Продукти
600 г обезкостено шарено свинско месо - например гърди
2-3 яйца
3-4 с.л. прясна галета – хлебни трохи
корнфлейкс
сол
олио за пържене
Приготвяне
Свинските гърди се нарязват на по-дебели филийки и се изпичат на скара или в загрята фурна на 180 градуса до хрупкавост.
Нарязват се напречно на няколко парчета.
Всяка пръжка се потапя в разбитите яйца, а след това в леко натрошения корнфлейкс, смесен с прясната галета.
Пържат се в сгорещената мазнина до златисто кафява хрупкава коричка.
Пръжките могат да се панират в натрошен картофен чипс, вместо с корнфлейкс.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".
Отново само за 1 лев.