Панирани пръжки (шарено свинско) с корнфлейкс

за 4 порции, 20 мин

Кухня
08:05 - 16 Декември 2019
3974
Панирани пръжки (шарено свинско) с корнфлейкс

Продукти

600 г обезкостено шарено свинско месо - например гърди

2-3 яйца

3-4 с.л. прясна галета – хлебни трохи

корнфлейкс

сол

олио за пържене

 

Приготвяне

Свинските гърди се нарязват на по-дебели филийки и се изпичат на скара или в загрята фурна на 180 градуса до хрупкавост.

Нарязват се напречно на няколко парчета.

Всяка пръжка се потапя в разбитите яйца, а след това в леко натрошения корнфлейкс, смесен с прясната галета. 

Пържат се в сгорещената мазнина до златисто кафява хрупкава коричка.

Пръжките могат да се панират в натрошен картофен чипс, вместо с корнфлейкс.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".

Отново само за 1 лев.