Пилешки гулаш със самбал

за 4 порции, 20 мин

Кухня
07:11 - 05 Март 2024
3982
Пилешки гулаш със самбал

Продукти

300 г филе пилешки гърди

20 г пресен джинджифил

1 скилидка чесън

2 лайма или 1 лимон

1 ч.л. нишесте

2 с.л. соев сос

1 ч.л. самбал или друг лют сос (може да се замени с едър лют червен пипер)

150 мл пилешки бульон

2 стръка пресен лук

сол

 

Приготвяне

Обелените джинджифил и чесън се наситняват. Настъргва се 1 ч.л. кора лайм и се изцежда сокът.

Разбърква се марината от 5 с.л. сок от лайм, кората, нишестето, джинджифилът, чесънът, соевият сос и ¾ от самбала.

Пилешкото филе се нарязва на кубчета 2 см. Разбърква се в маринатата и се слага в хладилника за 20 мин.

Пилето заедно с маринатата се изсипват в загрят тиган. Прибавя се бульонът и се готви под капак около 10 мин. на слаб огън, като се разбърква от време на време.

Подправя се с останалия сок от лайм и с останалия самбал. Поръсва се с нарязания на пръстенчета пресен лук.