Плодов шоко сладкиш без брашно

за 1 доза, 90 мин

Кухня
08:13 - 16 Декември 2019
2948
Плодов шоко сладкиш без брашно

Продукти

7 яйца

100 г захар

200 г тъмен шоколад

2 ч.ч. замразени вишни – може от консерва

1 пак. ванилов пудинг на прах

1 щипка сол

 

Приготвяне

Белтъците се разбиват на твърд сняг с щипката сол.

Шоколадът се разтопява на гореща водна баня и се оставя да изстине, без да се втвърдява.

Жълтъците се разбиват със захарта и се смесва внимателно с шоколада и белтъците.

Пече се в загрята фурна на 150 градуса около 60 мин. Тестото се надува, а след като изстине спада.

Вишните се загряват в собствения си отделен сок, при махането на костилките.

Добавя се ваниловият пудинг, разтворен в малко студена вода, и се разбърква на тих огън. 

С вишневата смес се залива изстиналият блат. Оставя се в халадилника за около 1 час. 

Сладкишът може да се приготви с други плодове по избор.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".

Отново само за 1 лев.