Плодов шоко сладкиш без брашно
за 1 доза, 90 мин

Продукти
7 яйца
100 г захар
200 г тъмен шоколад
2 ч.ч. замразени вишни – може от консерва
1 пак. ванилов пудинг на прах
1 щипка сол
Приготвяне
Белтъците се разбиват на твърд сняг с щипката сол.
Шоколадът се разтопява на гореща водна баня и се оставя да изстине, без да се втвърдява.
Жълтъците се разбиват със захарта и се смесва внимателно с шоколада и белтъците.
Пече се в загрята фурна на 150 градуса около 60 мин. Тестото се надува, а след като изстине спада.
Вишните се загряват в собствения си отделен сок, при махането на костилките.
Добавя се ваниловият пудинг, разтворен в малко студена вода, и се разбърква на тих огън.
С вишневата смес се залива изстиналият блат. Оставя се в халадилника за около 1 час.
Сладкишът може да се приготви с други плодове по избор.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".
Отново само за 1 лев.