Портокалова риба на скара или тиган
за 4 порции, 20 мин
Кухня
07:11 - 04 Декември 2025
918
Продукти
4 филета треска по около 200 г всяко или друга лека риба по избор
2 клонки розмарин
1 портокал
сол и черен или бял пипер
1 с.л. зехтин или олио
Приготвяне
Едната клонка розмарин се разделя на 4 по-малки. Игличките на другата клонка се нарязват ситно.
От портокала се отрязват 8 тънки филийки - шайби, от средната му част - най-големите.
Подсушените филета треска се подправят със сол, пипер и наситнения розмарин.
Върху всяко парче риба се поставят по 2 кръгчета портокал и 1 малка клонка розмарин. Завързват се с кухненски конец.
Намазват се със зехтина или олиото и се пекат на скара или оребрен тиган от двете страни 4-5 мин.