Портокалова риба на скара или тиган

за 4 порции, 20 мин

Кухня
07:11 - 04 Декември 2025
918
Портокалова риба на скара или тиган

Продукти

4 филета треска по около 200 г всяко или друга лека риба по избор

2 клонки розмарин

1 портокал

сол и черен или бял пипер

1 с.л. зехтин или олио

 

Приготвяне

Едната клонка розмарин се разделя на 4 по-малки. Игличките на другата клонка се нарязват ситно.

От портокала се отрязват 8 тънки филийки - шайби, от средната му част - най-големите.

Подсушените филета треска се подправят със сол, пипер и наситнения розмарин.

Върху всяко парче риба се поставят по 2 кръгчета портокал и 1 малка клонка розмарин. Завързват се с кухненски конец.

Намазват се със зехтина или олиото и се пекат на скара или оребрен тиган от двете страни 4-5 мин.