Радев: И да е имало заговор за Рая Назарян, за да сложат удобен председател, никога няма да го назнача, ако ще да е и Господ

Все още не е ясен още кандидатът за служебен премиер

Актуални новини
19:07 - 07 Август 2024
2066
Радев: И да е имало заговор за Рая Назарян, за да сложат удобен председател, никога няма да го назнача, ако ще да е и Господ

Всички преживяваме вторичните трусове от злополучните промени на Конституцията, които имат по-разрушителен ефект от процеса на тяхното промени. Тези промени се връщат като бумеранг върху техните създатели и това не е най-големият проблем. Проблемът е, че те вече ерозират устоите на парламентаризма и редица важни институции - Народното събрание, БНБ, Сметната палата и Омбудсамана. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти. 

По думите му все още не е ясен още кандидатът за служебен премиер, тъй като двама от тях в момента са в чужбина.

Той отново подчерта, че не е участвал в "заговори" за отстраняване на Рая Назарян от председателя на Народното събрание. "Дори да е имало такъв заговор, за да сложат удобен председател, явно те са забравили, че последната дума в този процес имам аз и никога няма да назнача такъв човек, ако ще да е и Господ, тъй като никога няма да допусна такова омерзителнои отношение към българския парламентаризъм", посочи още държавният глава.

Утре в 17 ч. президентът ще проведе консултации с парламентарните сили, каквито изисква Конституцията. Радев каза, че на тях може да присъства кандидатът за премиер, но може и да не присъства.