Риба в топ изпълнение с Lupa.bg: Ароматна с качамак и чери домати
за 2 порции, 30 мин
Продукти
250 г филе сьомга или друга риба по избор
300 мл прясно мляко
сол и лют или сладък червен пипер на вкус
50 г царевичен грис
1 дафинов лист
1 скилидка чесън
1 клонка розмарин
1 с.л. масло или зехтин, олио
180 г чери домати или от големите на парченца
20 г жълто сирене – може кашкавал
Приготвяне
Кипва се прясното мляко със 150 мл вода и малко сол. Поръсва се царевичният грис като се разбърква постоянно – може и с миксер. Добавя се дафиновият лист и къкри около 20 мин., като често се разбърква.
Рибното филе се нарязва на 4 еднакви парчета и се овкусява със сол и червен пипер. Загрява се маслото и се запържва рибата от двете страни заедно с обелената и нарязана скилидка чесън и накъсания на едро розмарин на средна температура 6-8 мин.
Изважда се всичко и в същата мазнина се запържват на висока температура чери доматите докато леко се спукат.
Рибата се поднася с качамака като се гарнира с чери доматите, чесъна, розмарина и се поръсва с настърганото жълто сирене.
Вместо жълто сирене може да се използва фета или друго бяло саламурено сирене.