Салата с пуешко и цвекло
за 2 порции, 10 мин
Кухня
09:12 - 27 Юли 2023
3313
Продукти
2-3 тънки стръка дръжкова целина – около 150 г
150 г пушки колбас или шунка (може да се замени с друг пресен колбас)
300 г сварено и обелено цвекло
2 с.л. ябълков оцет
3 с.л. зеленчуков бульон (може и без него)
2 ч.л. горчица
сол и черен пипер
1 с.л. зехтин или олио
Приготвяне
Обелват се конците на дръжковата целина и се нарязва напречно на тънко.
Пуешкият колбас се нарязва на ленти с ширина около 1 см. Цвеклото се разполовява и се нарязва на филийки.
Разбъркват се оцетът, бульонът, горчицата, сол и черен пипер. Прибавя се зехтинът или олиото с разбиване.
Смесват се цвеклото, целината, пуешкото и се залива с дресинга.