Салата с пуешко и цвекло

за 2 порции, 10 мин

Кухня
09:12 - 27 Юли 2023
2933
Салата с пуешко и цвекло

Продукти

2-3 тънки стръка дръжкова целина – около 150 г

150 г пушки колбас или шунка (може да се замени с друг пресен колбас)

300 г сварено и обелено цвекло

2 с.л. ябълков оцет

3 с.л. зеленчуков бульон (може и без него)

2 ч.л. горчица

сол и черен пипер

1 с.л. зехтин или олио

 

Приготвяне

Обелват се конците на дръжковата целина и се нарязва напречно на тънко.

Пуешкият колбас се нарязва на ленти с ширина около 1 см. Цвеклото се разполовява и се нарязва на филийки.

Разбъркват се оцетът, бульонът, горчицата, сол и черен пипер. Прибавя се зехтинът или олиото с разбиване.

Смесват се цвеклото, целината, пуешкото и се залива с дресинга.