Шишчета с наденички , тиквичка и ябълка

за 6 броя, 30 мин

Кухня
10:15 - 03 Юни 2019
3355
Шишчета с наденички, тиквичка и ябълка

Продукти

12 малки наденички по избор или нарязана на парчета по-голяма наденица

1 ябълка - около 150 г

1 тиквичка - около 150 г

2 малки глави червен лук

1 с.л. зехтин или олио

1 с.л. горчица

1 с.л. ябълков сок

черен пипер.

 

Приготвяне

Ябълката се разрязва на четири, изчиства се семето и се нарязва напречно на тънки филийки.

Тиквичката се разполовява по дължина и се нарязва напречно на филийки.

Обеленият лук се нарязва на по 6 парчета.

Наденичките се разполовяват косо напречно.

Нанизват се на шишчета като се редуват с ябълка, тиквичка и лук.

Поливат се с марината от разбърканите олио или зехтин, горчица, ябълков сок и черен пипер.

Пекат се на скара или на тиган 8-10 мин. като се обръщат 2-3 пъти.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.