Шишчета с наденички , тиквичка и ябълка
за 6 броя, 30 мин
Продукти
12 малки наденички по избор или нарязана на парчета по-голяма наденица
1 ябълка - около 150 г
1 тиквичка - около 150 г
2 малки глави червен лук
1 с.л. зехтин или олио
1 с.л. горчица
1 с.л. ябълков сок
черен пипер.
Приготвяне
Ябълката се разрязва на четири, изчиства се семето и се нарязва напречно на тънки филийки.
Тиквичката се разполовява по дължина и се нарязва напречно на филийки.
Обеленият лук се нарязва на по 6 парчета.
Наденичките се разполовяват косо напречно.
Нанизват се на шишчета като се редуват с ябълка, тиквичка и лук.
Поливат се с марината от разбърканите олио или зехтин, горчица, ябълков сок и черен пипер.
Пекат се на скара или на тиган 8-10 мин. като се обръщат 2-3 пъти.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.