Жена осуети измама за 15 710 лв. в Свиленград

Общество
13:16 - 07 Ноември 2022
971
Жена осуети измама за 15 710 лв. в Свиленград

46-годишна жена от Свиленград е осуетила телефонна измама за 15 710 лв., съобщават от ОД на МВР-Хасково.

На 4 ноември тя била наета по телефона по обява, като координатор и й обяснили, че ще препраща документи. Около 14 часа получила обаждане от мъж, който й наредил да отиде на адрес в града и от мъж да прибере пари, които били за покупка на строителни материали. Жената посетила адреса, където мъж на 79 г. й предал плик с 15 710 лева.

Час по-рано на възрастния свиленградчанин позвънил непознат, който се представил за полицай. Той му казал, че ще бъде посетен от жена-измамница, на която да даде парите, като по този начин ще бъде заловена от униформените.

Инструкцията към жената пък била след като вземе парите да ги отнесе в Димитровград в района на пазара. 

След посещението на адреса и 79-годишният мъж, който й предал парите, свиленградчанката се усъмнила, че става въпрос за измама и се отправила към полицейското управление, където разказала за случая.

72-годишна от Любимец обаче, е станала жертва на телефонна измама. Вчера на телефона й позвънил мъж, който също се представил за полицай. Той казал, че синът й е задържан в управлението и за да бъде освободен е нужно да даде всичките си спестявания. Загрижената майка събрала 6 000 лева и ги предала на непознат в района на местната църква. След като се прибрала и видяла сина си разбрала, че е измамена и сигнализирала в местния участък.