ГЕРБ с остра декларация в парламента (НА ЖИВО)

Политика
11:07 - 04 Септември 2024
1562
ГЕРБ с остра декларация в парламента (НА ЖИВО)

Рекордното ниската избирателна активност на последния вот сякаш не беше отчетена от всички нас като ясен знак за недоверие на гражданите по отношение на политическата система в нейната цялост. Това заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова в декларация от парламентарна трибуна.

"Това не беше вот на недоверие към една или друга партия, а към партиите като цяло", категорична беше тя. 

Теменужка Петкова заяви още в своята декларация, че в 50-ия парламент не се намерил път за нормален диалог на партиите, който да кулминира в излъчването на редовна изпълнителна власт. 

"Може би и затова на предстоящите избори българските граждани ще направят совите корекции и ще зададат коренно различна конфигурация от настоящата", посочи тя. 

"През настоящата сесия нашата основна цел ще бъде да съдействаме максимално за намаляване на политическото напрежение и да предотвратяваме възможността за приемането на авантюристично законодателство, чиято единствена цел е произвеждането на предизборен популизъм", каза още Петкова. 

Според групата на ГЕРБ-СДС събитията в българската политика сваля доверието на гражданите в държавните органи: "Това, което се случва през последните седмици, уронва престижа на институциите и подкопава малкото доверие, което е останало в тях".