Петков обвини Атанас Русев за връзки с Пашата

Кой го активира в този добре готвен по предварителен сценарий скандал, пита съпредседателят на ПП

Политика
11:20 - 29 Април 2024
3404
Петков обвини Атанас Русев за връзки с Пашата

Съпредседателят на ПП Кирил Петков намеси името на Румен Николов-Пашата в скандала с фалшифицираните подписи. 

В неделя сайтът Биволъ публикува документи, за които се твърди, че са съставени с фалшив подпис на председателя на "Да запазим Корал" Атанас Русев. Беше замесена и Лена Бориславова с активно участие в аферата.

Ето как днес Петков отговори на атаките във фейсбук: 

Смут в дълбоката държава:
Познавах Атанас Русев като кайтист и активист на каузата за плаж Корал.
За пръв път разбрах, че Атанас Русев има и друго лице през 2022.

През февруари 2022, тогава като премиер, подадох списък от 19 лица на Иван Гешев - в този момент главен прокурор. В списъка е и Румен Николов – Пашата – една от водещите фигури на СИК, приятел и съдружник в много начинания на Бойко Борисов.

В същия ден, в който списъкът е подаден на прокуратурата от мен и Лена Бориславова, същият този Атанас Русев, който тази сутрин така артистично се възмущаваше от „неправдите“, ми звъни ядосан и ми казва, че не е трябвало да слагам Пашата в моя списък.

Аз му отговорих, че никой не е над закона и съм станал премиер точно за да променя дълбоката държава и че хора като Пашата трябва за бъдат разследвани от органите на реда. Той се ядоса и затвори телефона.

След това се обади на баща ми, който познава също от Корал и му крещя защо съм сложил Пашата в списъка от 19 потенциални престъпника на дълбоката държава. В онзи момент баща ми не е сам, има още един човек с него, който става свидел на този разговор и може да го потвърди.

И сега питам - кой е реално Атанас Русев и на чии интереси служи?
Кой го активира в този добре готвен по предварителен сценарий скандал точно в този момент?