Соломоново решение: ЦИК ще регистрира едновременно двете ДПС-та

След 5 часа размисли комисията стигна до това "решение", за да тушира напрежението

Политика
15:15 - 02 Септември 2024
3715
Соломоново решение: ЦИК ще регистрира едновременно двете ДПС-та

След 5 часа суетене в коридорите на ЦИК патовата ситуация в комисията, свързана с регистрацията на двете крила в ДПС, най-после беше разрешена. 

В крайна сметка, след дълъг работен обяд, проточил се повече от очакваното,

ЦИК реши да приеме едновременно документите на двете фракции в ДПС, за да няма спор кой е бил първи и кой е бил втори на опашката.

До това решение ЦИК стигна, след като още от сутринта представителите на ДПС-Доган и ДПС-Пеевски окупираха масата за регистрация и влязоха в безумен спор кой е дошъл първи и на кого се полага да му приемат документите с предимство. 

За целта в комисията ще работят два екипа с по двама членове на ЦИК, а в протоколите ще бъде записан един и същи час. 

На заседанието присъстваха 10 членове на Комисията. 

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова и говорителят на ЦИК Росица Матева са извън страната и са изключили телефоните си. От ЦИК казаха, че двете наблюдателки на изборите в Азербайджан ще се завърнат утре вечерта.

В момента функциите на председател са поети от Димитър Димитров. Дежурни за приемане на документи са Елка Стоянова и Цветанка Георгиева. Към тях са се присъединили Димитър Димитров и Цветозар Томов, който е зам.-председател на ЦИК. Зам.-председателят на комисията от квотата на БСП Емил Войнов отсъства.