Строителен предприемач пред Lupa.bg: Шеф на отряд "Кобра" ме рекетира

"Дължиш 15 000 лева. Ще те заведа с два буса на "Морените" ако не върнеш скелето, заплашил Венци

Новини
15:48 - 04 Октомври 2024
6141
Строителен предприемач пред Lupa.bg: Шеф на отряд "Кобра" ме рекетира

Строителният предприемач Денислав Хаджиев дойде в Lupa.bg да се оплаче от рекет от спецченге Венци, който се представя като шеф на отряд "Кобра" в специалните служби. Проблемът е за скеле, което фирмата на изнудвания мъж е ползвала и после върнала пред свидетели. 

Преди 3 седмици Денислав седи в известно столично заведение, когато неизвестен за него човек му се представя като шеф на отряд "Кобра", без да се легитимира по никакъв начин.

Представилият се за Венци мъж (на снимката) започва разговор с агресивен тон:

"Взел си скеле, което трябва да върнеш и дължиш 15 000 лева. Давам ти 5 дена да го демонтираш ти лично и да го предадеш", казва ченгето и си допира челото заплашително до това на Денислав. С по-тих тон той продължава със заплахи, като обещава с два буса и служители на отряд "Кобра" да го вземе и да го разходи на Витоша до "Морените", разказва пред Lupa.bg Хаджиев.

Минават тези 5 дена и никой не търси Денислав за обещаната "туристическа разходка".

Днес обаче, сините бусове на спецчастите посещават адресите на приятели на Денислав и според неговите думи започват да тормозят роднините им, за което потърпевшият ни изпрати снимки от видеокамери на обектите.

Бизнесменът, който се занимава със строителство, смята да подаде сигнал-жалба в полицията за оказания му тормоз.

Казусът е скандален, защото според Денислав има подадена жалба от собственика на скелето, но не се върви по законовия ред, а се действа като в мутренските времена. Хаджиев е категоричен пред Lupa.bg, че не държи никакво скеле и може да докаже със свидетели, че то е върнато. 

Медията ни ще продължи да следи случая.