Нинова : Олигархията и задкулисието се върнаха в БСП

Председателят на партията в оставка има намерение да регистрира листите за парламентарните избори

Политика
18:30 - 02 Септември 2024
1531
Нинова: Олигархията и задкулисието се върнаха в БСП

Милионерите, олигархията и задкулисието са се върнали в БСП, заяви председателят на партията в оставка Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“. Констатацията е по повод изключването й от партията на заседание вчера (1 септември). По думите й то е било „командорено“ от Кирил Добрев „с контрабандата, вецовете“.

Нинова отново поиска да бъде освободена на конгрес и определи вчерашните решения като нелегитимни заради липса на кворум. 

Подчерта, че кой е председател е посочено в актуално състояния, издадено от съда, където е записана тя. Каза, че няма да даде пълномощно на Атанас Зафиров да представлява БСП, тъй като "все едно дава на Добрев“.

Според нея, ако стане това, то Кирил Добрев и Мая Манолова ще са водачи на листи, за което тя ще бъде „бита с камъни“.

Попитана дали има опасност да се повтори ситуацията с ДПС, Нинова каза, че тя е различна, тъй като „БСП има един председател“.

Нинова заяви, че цяла нощ е получавала съобщения и много организации са готови да напуснат партията. Призова ги да не го правят, като увери, че тя ще регистрира листите за парламентарните избори според предложенията на областните структури. „Ще се справим“, опита да успокои социалистите тя.