Дъждовете нямат край: Ще ни огрее чак за Цветница

У нас
00:07 - 10 Април 2019
2200
Дъждовете нямат край: Ще ни огрее чак за Цветница

Лошо ще се задържи времето чак до средата на следващата седмица, ще има превалявания и временни захлаждания и чак на Цветница ще е топло и слънчево. Това съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев.

След сухите февруари и март дойде валежен период. Най-големи количества валежи за 24 часа на 8 и 9 април се изляха в Западна и Южна България. По северните склонове на Витоша и Рила се изсипаха 70-80 литра на квадратен метър. 30-45 литра на квадратен метър бяха измерени в Софийско, което е 60-70% от месечната норма.
Добри количества паднаха и в Тракийската низина - 20-35 литра на квадратен метър. В планините валя и сняг. До 15 часа във вторник най-слаби бяха валежите в Североизточна България, уточни метеорологът.

Дъждовете ще продължат със сигурност до края на седмицата. В сряда и четвъртък по-продължителни ще са в Северна и Източна България. В западните и южните части на страната облаците ще се разкъсват.

В петък, събота и неделя отново ще вали в по-голямата част от страната, като по-интензивно ще е в събота в Западна България.

Времето ще е хладно, каза още Симеон Матев. Само в четвъртък ще е малко по-топло, когато максималните стойности на термометъра ще са от 16 до 21 градуса.
В края на седмицата температурите отново ще тръгнат надолу и в неделя максималните ще са от 13 до 18 градуса.