Позор за МВР: Масов убиец избива кучета и котки край София, а полицията нехае и май го прикрива

Вече трети ден ченгетата не си мърдат пръста да заловят човека, който гръмна с ловна пушка лабрадора Роджър - личен асистент на диабетичка

Общество
15:11 - 06 Септември 2024
2651
Позор за МВР: Масов убиец избива кучета и котки край София, а полицията нехае и май го прикрива

Неизвестен до този момент изрод убива наред с ловна пушка кучета и котки в софийското село Равно поле. След като стана ясно, че поредната му жертва е куче асистент на жена с тежък диабет, още равнополци застанаха с имената си, за да разкажат, че техните домашни любимци са избити по идентичен начин.

Те питат защо полицията не прави нищо по въпроса, въпреки че има конкретен заподозрян. И искат обяснение от новоназначения министър на вътрешните работи защо местното РПУ отказва да си свърши работата и вече трети ден не води адекватно разследване. Вървят дори слухове, че килъра на десетки животни е покровителстван от полицаи, а някои смятат, че е служител на МВР.

Първа пред медиите говори Виктория Александрова. Жената има здравословен проблем - от години страда от свръхвисока кръвна захар. Кучето Роджър, което бе застреляно от изверга, е било специално обучено да разпознава хипогликемичните кризи на своята стопанка. Когато тя изпадне в безсъзнание, четириногото започва с много силни тласъци и подбутвания да я събужда с муцунката си. Младият лабрадор е обучаван в продължение на две години как да реагира в подобни кризисни ситуации. Той не е бил просто домашен любимец, а спасител на животи.

"На 3-ти септември Роджър бе застрелян в собственият ни двор. Кучето е личен асистент от фондация “Очи на четири лапи" като асистент за хора с диабет. Той бе безобидно куче, много добродушно и никому лошо не е сторило. След извършената аутопсия от ветеринарната клиника установиха, че е прострелян с пушка. Молбата ми към вас е да внимавате. Да пазите вас самите и вашите любимци, за да не стават подобни свирепи случки", през сълзи разказва Виктория Александрова. 

"И моето куче беше убито по същия начин! Искам да разбера кой е този убиец и да го предупредя, че ако го видя, ще му стане тясно селото!", закани се Илиян Стоянов, също жител на Равно поле.

Лабрадорът Роджър е поредната жертва на стрелеца. Кучето е било специално обучавано да спасява живота на стопанката си, която страда от тежък диабет 

В селцето има и много избити с ловна пушка котки. Появиха се предположения, че е твърде вероятно извършителят да е един и същ. 

"Моето куче го застреляха с флоберка 22 калибър миналата година. Убиецът го знаем кой е, но официално не се доказа. Измъкна се. Думите на следователя бяха: "Твоите думи срещу неговите, нищо не може да се направи", гневи се Бисерка Велева. Тя е потресена защо полицията не приеме сериозно сигналите за масови убийства а животни. 

"Имаме конкретни подозрения, но това трябва да бъде доказано от властите", отбелязва Виктория, собственичката на убития Роджър. 

"Работи се усилено и всички съдействаме максимално на МВР, надявам се съвсем скоро да бъде разкрит извършителят", посочи Григор Господинов, кмет на Равно поле. Ако полицията обаче си беше свършила работата, Роджър днес щеше да е жив.