Lupa.bg научи: И Демби като Брендо, страхувал се от отрова в италианска килия

Пазят Димитър Вучев от Тишо Боксьора в Софийкия централен затвор

Новини
17:00 - 16 Август 2024
2603
Lupa.bg научи: И Демби като Брендо, страхувал се от отрова в италианска килия

Кримигероят Димитър Вучев- Демби подобно на Евелин Банев - Брендо отказвал да се храни в килията си в Италия от страх да не го отровят, научи Lupa.bg от разследващи. "Вечният свидетел" по наркоделата у нас беше спипан в Рим, но там престоя доста по-кратко от "Кокаиновия крал".

Когато италианците предали Димитър Вучев на родното правосъдие, той бил доста слаб и блед. Демби се криел в Италия от страх да не го застигне отмъщение от наркобосовете Златомир Иванов - Златко Баретата и Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора, срещу които той даде показания в съда. 

Lupa.bg припомня, че Димитър Вучев - Демби отишъл с бастун, в който ченгетата монтирали микрофон, при Тишо Боксьора. Това специално разузнавателно средство става основно доказателство срещу Тихомир Георгиев. Прокурорите използват записа за да искат тежка присъда за Боксьора. Демби дава показания и срещу Антон Савов - Тони Мамата и Златко Баретата, с които преди това е приятел.

Той вече е в затвора у нас по присъда  за разпространение на дрога и прекурсори. Демби е бил осъден и за нанасяне на лека телесна повреда на полицай, научи Lupa.bg.

Софийски градски съд (СГС) призна подсъдимия за виновен и му наложи едно общо наказание измежду определените му за трите отделни престъпления лишаване от свобода за срок от 3 години. На основание чл. 24 НК увеличи така наложеното общо наказание лишаване от свобода с една година.

След решение на ВКС стана ясно, че Демби трябва да търка нара 6 години. 

Софийска градска прокуратура незабавно е предприела действия за изпълнение на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от 6 години. В тази връзка СГП издаде Европейска заповед за арест, по която на 13.10.2023 г. в гр. Рим, Република Италия, италианските власти задържаха Демби. Осъденият беше предаден на българските власти и преведен в Затвора-София, където изтърпява наказанието си и към момента.

Lupa.bg научи, че там са взети мерки той да не попада на едно място с Тишо Боксьора, който бил бесен от показанията на Димитър Вучев - Демби. Медията ни до този момент не е получила информация за издевателства над Демби.