По покана на Слави : Tече тайна среща между ПП-ДБ, "Възраждане", БСП, ИТН и ДПС-Доган за сваляне на Рая Назарян

Заверата е под егидата на президентския касиер Николай Копринков

Ексклузивно
20:20 - 02 Август 2024
7288
По покана на Слави: Tече тайна среща между ПП-ДБ, "Възраждане", БСП, ИТН и ДПС-Доган за сваляне на Рая Назарян

Тайна среща между представители на ППДБ, БСП, ИТН, "Възраждане" и хората на Ахмед Доган се провежда в този час в НДК, в стария офис на Слави Трифонов, който е и инициатор.

Информацията беше потвърдена от вътрешен източник.

Между 18.30 и 18.40 в административната сграда на НДК влязоха представители на всичките изброени парламентарни групи.

Първи на срещата дойде депутатът от ППДБ Ивайло Мирчев. 

Съпредседателят на коалицията Кирил Петков дойде инкогнито - с невзрачна "Хонда". Освен него в колата имаше още трима души, между които и Асен Василев

Минути по-късно пеша пристигна близкият до Ахмед Доган независим депутат Рамадан Аталай.

По същото време със служебния "Фолксваген Пасат" пристигна и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, заедно с още трима души от партията.

По-късно към групата се присъедини временният председател на БСП Атанас Зафиров, както и друг от депутатите на Доган - Джейхан Ибрямов.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов дойде заедно с Ивайло Вълчев и  Филип Станев. 

Към заговорниците се присъедини и секретарят на президента по вътрешна политика Николай Копринков, който е бил вкаран през таен вход, което означава, че  цялата завера се дирижира от президента Радев.

Всички те се събират в един от старите офиси на лидера на ИТН Слави Трифонов. Докато предаването му беше част от БТВ, офисите на шоумена се помещаваха в тази сградата.

Вероятно целта на тази среща е как да реализират плана за отстраняване на председателя на парламента Рая Назарян - като целта е да бъде избран друг председател, който в последствие да стане служебен премиер. Всичко това бе разказано днес вефира на БТВ от Христо Иванов, който е част от съзаклятието.

Четирите парламентарни групи плюс независимите депутати от ДПС имат общо 137 народни представители, което е достатъчно за да бъде свалена Рая Назарян.

Днес лидерт на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди, че ако се намери ново мнозинство за свалянето на Рая Назарян, заговорните ще срещнат един много гневен ГЕРБ.

По-големият проблем пред заговорниците е дали ще стигнат до разбирателство кой да смени Назарян на председателския пост. За фаворит минава Андрей Цеков от ППДБ, бивш заместник на Асен Василев в Министерството на финансите.